...

DIY hondenkussen

Dit hondenkussen is super makkelijk om te maken, binnen 10 minuten! En je hebt geen naald, draad of naaimachine nodig. Nu wil je natuurlijk weten hoe jij dit leuke hondenkussen zelf kunt maken, wij leggen het je stap voor stap uit.

Wat heb je nodig om dit hondenkussen zelf te maken:

1) Schaar
2) 2 stukken fleece stof (afhankelijk van hoe groot je het hondenkussen wilt maken, in dit voorbeeld zijn stukken van 1 x 1 meter gebruikt).
3) Een aantal spelden om de stof aan elkaar vastmaken
4) 1 elastiekje
5) Vulling of kleren die je niet meer draagt
6) Potlood of stift om de stukken stof af te tekenen.

Zo maak je het hondenkussen:

1) Leg beide stukken stof over elkaar. Spelt de stof vast zodat het op zijn plaats blijft liggen.
2) Teken een cirkel op de stof, hoe groter de cirkel hoe groter het hondenkussen zal worden. Tip: Maak een touwtje vast aan je potlood of stift, houd het uiteinde van het touwtje in het midden van de stof. Zo krijg je een mooie gelijke cirkel.

670px-Draw-a-Circle-Step-7
3) Knip de stof langs de lijnen die je zojuist hebt afgetekend.
4) Knip langs de rand van de cirkels franjes van ongeveer 6 centimeter lang en 2 centimeter breed. Maak je niet druk als niet alle franjes even lang en breed zijn, hier zie je straks niks meer van.
5) Haal de spelden uit de stof. Vouw 1 van de cirkels 4 keer zodat je het midden van de cirkel in de punt hebt. Pak het elastiekje en knoop deze op een hoogte van ongeveer 7 centimeter van de punt.
6) Pak de cirkel op met het elastiek naar boven (binnenkant van het kussen) en plaats deze boven de andere cirkel. Knoop de franjes rondom de cirkels aan elkaar. Laat een stuk van ongeveer 10 centimeter open, hierdoor kun je straks de vulling in het kussen doen.
7) Knip oude kleding of gebruik de vulling van een oud hondenkussen. Vul het hondenkussen totdat deze lekker zacht maar toch stevig is.
8) Knoop nadat je alle vulling in het hondenkussen hebt gedaan de laatste fransjes aan elkaar en je bent al klaar! Een prachtig en comfortabel DIY hondenkussen zonder te naaien!

De schuine tekst is een optie, je hoeft het elastiekje niet te gebruiken. Het elastiekje zorgt alleen voor een extra “effect”

Deze video laat ook stap voor stap zien hoe je het kussen kunt maken:

 

Laat je inspireren door deze voorbeelden. Naast een cirkel kan je natuurlijk elke vorm gebruiken!

hondenkussen zelf maken 46562fbffc353514fd2f6b79bc9a1729 b6ff9487d166b7279f4b49e4421afc15 1e62fb505e675c7db50d2a2c4eb4fbf5

Redactie Hondenwoordenboek
Dit bericht is geschreven door:

Redactie Hondenwoordenboek

Leer je hond begrijpen van a tot z! Door eenvoudig te zoeken in het woordenboek, of juist specifieke artikelen te lezen in de blog. Van aanschaf tot opvoeding en gezondheidstips!