...

Hondenspeelgoed ring – Doe het zelf

Op Facebook stelde wij jullie de vraag om uit 3 DIY projecten te kiezen die wij op de website zouden uitleggen. Omdat alle 3 de projecten ongeveer evenveel stemmen kregen hebben we besloten om ze gewoon allemaal uit te leggen. De eerste is hondenspeelgoed, de ring.

Wat heb je nodig om dit hondenspeeltje te maken?

Polypropyleen  Touw: Dit touw is stevig en, erg belangrijk, niet giftig voor honden. De lengte en dikte van het touw hangt af van de grootte van je hond. Voor deze DIY gebruiken we 4 touwen van iets meer als 1,5 meter lang. Wil je ook een ring met 2 verschillende kleuren? Kies dat 2 kleuren touw uit. Je kunt de ring natuurlijk ook in 1 kleur of 4 verschillende kleuren maken, wat jij wilt!

Schaar: om het touw op de juiste maat af te knippen

Aan de slag, de kruisknoop

De kruisknoop is heel simpel, zoals de naam al zegt kruis je de touwen om de knoop te vormen. kruisknoopDe makkelijkste manier om het uit te leggen is via de afbeelding en video. Zoals je ziet kruis je de touwen over elkaar heen, het laatste touw steek je weer door de eerste lus heen. Let op: Wil je de ring maken zoals op de foto gebruik dan 2 touwen met dezelfde kleur.

Deze knoop maak je totdat je een streng hebt van 18 centimeter lang. Daarna ga je aan de slag met de volgende helft van de ring. Je begint nu te knopen vanaf de eerste streng die je al af hebt. Hoe je dit doet legt deze video goed uit:

Ook het 2e deel van het hondenspeeltje maak je 18 centimeter lang. Het laatste stukje na het verbinden van de 2 stukken tot een ring is het lastigste. De beste manier om dit te doen is om de touwen weer een aantal keer terug te steken door de laatste paar knopen heen. Zorg ervoor dat je de touwen goed afknipt en wegwerkt in het speeltje zodat je hond hier niet aan kan gaan trekken.
LET OP: Laat je hond nooit alleen met een speeltje, zorg ervoor dat je het spelen in de gaten kan houden. Gaat het speeltje kapot? Gooi het dan weg, laat je hond niet op de losse stukken touw kauwen, of opeten!

Is het jou gelukt om dit leuke hondenspeeltje zelf te maken? Deel een foto van het speeltje in de Facebook reacties onder dit artikel!

 

 

Redactie Hondenwoordenboek
Dit bericht is geschreven door:

Redactie Hondenwoordenboek

Leer je hond begrijpen van a tot z! Door eenvoudig te zoeken in het woordenboek, of juist specifieke artikelen te lezen in de blog. Van aanschaf tot opvoeding en gezondheidstips!