...

Slechte honden bestaan niet, alleen slechte baasjes

Naar aanleiding van een van de meest populaire #dolophonden foto’s op onze Facebook pagina is het tijd om hier nog wat extra aandacht aan te besteden. De foto is meer dan 2.650 keer gedeeld  355 keer geliked en er is ruim 34 keer op gereageerd:

pitbull

Slechte honden bestaan niet

Honden worden zonder gedragsproblemen geboren, helaas hebben sommige honden wel een slechte start. Ze zijn gefokt door broodfokkers of veel te vroeg bij hun moeder weggehaald waardoor ze de beginselen van “hondentaal” missen. Van een Chihuahua tot een Amstaff of Pitbull, honden zijn allemaal hetzelfde. Helaas staan sommige rassen bekend als “agressief” of “gemeen”, maar hoe komt dit? Een Pitbull kan natuurlijk veel meer schade aanrichten dan een Chihuahua, maar de oorzaak ligt altijd bij de mensen! Het is onze verantwoordelijkheid om onze honden in balans te houden en ze als hond te behandelen. Zo kan iedereen het meest genieten van onze trouwe viervoeter.

Slechte baasjes

Slechte baasjes van honden zijn dit meestal niet met opzet, vaak is het onwetendheid, gebrek aan kennis maar het de allerbeste bedoelingen! Precies de reden waarom Hondenwoordenboek gestart is en grote plannen heeft. Hondeneigenaren informeren zodat iedere hondeneigenaar over de juiste kennis beschikt, dat is ons doel! Zo maken we de wereld een klein beetje beter! Iedereen kan “hondentaal” leren en elke hond is weer in balans te krijgen. De een misschien wat makkelijker dan de ander, maar het kan!

Voor Hondenwoordenboek hebben wij dan ook grote plannen, zoals we vorige week al aankondigde komt er een rassenwijzer en er staan nog meer nieuwe onderdelen in de planning. Wil jij iets weten over honden wat je op de website niet kunt vinden, laat het ons weten!

Hondenwoordenboek is een platform vóór en dóór hondenliefhebbers.

 

Redactie Hondenwoordenboek
Dit bericht is geschreven door:

Redactie Hondenwoordenboek

Leer je hond begrijpen van a tot z! Door eenvoudig te zoeken in het woordenboek, of juist specifieke artikelen te lezen in de blog. Van aanschaf tot opvoeding en gezondheidstips!