...

Je hond veilig uitlaten in het donker

De zomer is weer voorbij, het is herfst! S’avonds is het sneller donker en dat betekent dat we weer in het donker onze honden moeten uitlaten. Maar hoe zorg je voor een veilige wandeling in het donker?

Zorg dat jij en je hond gezien worden

Misschien wel het belangrijkste om te doen is zorgen dat jij en je hond gezien worden. Niet alleen auto’s kunnen een gevaar vormen maar vergeet ook zeker de scooters, fietsers, joggers en andere wandelaars niet. Hoe zorg je dat mensen jou en je hond zien?
Een zaklamp (los of een op je telefoon) is altijd handig om bij je te hebben, zo kun je zien wat er in de verte aankomt en andere mensen en verkeer zien jou ook. Een jas met reflectoren zorgt ook dat mensen je beter kunnen zien.
Voor honden zijn er halsbanden en tuigjes met reflectoren of led lichtjes, ook riemen zijn hierin tegenwoordig verkrijgbaar.

halsband led

Loop op verlichte paden

Kies een route die goed verlicht is (of grotendeels), dit is veiliger voor jou en je hond. Ga niet in het donker in een park of bos lopen, want wat nou als je zaklamp het ineens niet meer doet? Doe dit liever overdag.

Hou je hond aangelijndhond uitlaten donker

Laat je hond niet los lopen in het donker, tenzij je hem goed getraind hebt
en je zeker weet dat hij netjes naast je blijft lopen. Ook al heeft je hond een halsband/tuigje om het reflectoren of led lichtjes, het is het voor auto’s, scooters, fietsers of ander verkeer in het donker heel moeilijk om je hond te zien. Als je hond ineens de weg oversteekt omdat hij daar iets ziet is de kans een stuk groter dat het verkeer dit pas veel later ziet.

 

 

Redactie Hondenwoordenboek
Dit bericht is geschreven door:

Redactie Hondenwoordenboek

Leer je hond begrijpen van a tot z! Door eenvoudig te zoeken in het woordenboek, of juist specifieke artikelen te lezen in de blog. Van aanschaf tot opvoeding en gezondheidstips!