...

Must have producten voor je puppy

Het shoppen naar spullen voor je nieuwe puppy is natuurlijk super leuk, er zijn enorm veel producten, merken en ontwerpen op de markt dus de keuze is reuze! Welke producten mogen nu echt niet ontbreken?

Halsband & riem

Halsbanden zijn er in alle soorten en maten, hoe leuk het ook is om meteen super mooie halsband te kopen houd ook rekening met de functionaliteit. Kies een lichte halsband bijvoorbeeld deze rode van Adori, verkrijgbaar bij PetsPlace. De halsband is licht, sterk en verstelbaar! Dit is erg handig omdat je puppy enorm snel groeit.

 

Hondenmand/bench

Je nieuwe hondje moet natuurlijk ook een slaapplek hebben. Dit kan een bench maar ook gewoon een mand zijn. Vaak beginnen mensen met een bench en wanneer de hond zindelijk is gaan ze over tot een hondenmand. Bij aankoop van een bench moet je rekening houden met de bewegingsvrijheid van je hond; hij moet zich kunnen omdraaien, staan, liggen en uitrekken.

Voer- en drinkbak

Natuurlijk moet je hond altijd water hebben staan, en een bakje hebben voor het voer. Er zijn enorm veel soorten voer- en drinkbakken, van plastic bakjes, tot keramiek en roestvrij staal.

De goedkoopste optie zijn de plastic bakjes, deze kun je in de afwasmachine doen. Er zit ook een nadeel aan, als het plastic een beetje beschadigd is (bijvoorbeeld door krassen) blijven er veel bacteriën in zitten.  Kies daarom ook voor hard plastic, deze beschadigen minder snel. Keramieken bakjes zijn er in vele ontwerpen maar ze zijn wel breekbaar. De roestvrij stalen bakjes zijn eigenlijk de beste optie, je kunt ze goed schoonhouden en zijn niet kapot te krijgen.

Eten

Puppy’s hebben een goede voeding nodig, ze hebben het nodig om te groeien en te ontwikkelen. Bespaar dan ook niet op deze voeding en koop goed puppyvoer zodat je pup alle voedingsstoffen binnenkrijgt die hij in zijn eerste levensjaar nodig heeft. Koop je een puppy van een fokker? Dan krijg je meestal een zakje puppyvoer mee!

Speelgoed

Een puppy is gek op spelen! Speelgoed mag dan ook zeker niet ontbreken. Pluche beertjes, kauwspeeltjes, trektouwen, en nog veel meer. Je kunt je helemaal uitleven in de dierenwinkel. Houd er wel rekening mee dat het speelgoed bij je pup past, niet te groot en te zwaar. De kans is groot dat je pup een speeltje uit elkaar trekt,  ruim dit dan meteen op en gooi het weg, losse onderdelen zijn namelijk gevaarlijk.

 

 

Verzorging

Begin al vroeg met het borstelen van je nieuwe hond, jong geleerd is oud gedaan! Ook nagels knippen, oren schoonmaken ,tandenpoetsen enz. kun je al op jonge leeftijd aanwennen. Probeer ook de controle bij de dierenarts na te doen, zo is je hond gewend om aangeraakt te worden, bijvoorbeeld door een poot op te pakken en deze rustig te bewegen.

 

Redactie Hondenwoordenboek
Dit bericht is geschreven door:

Redactie Hondenwoordenboek

Leer je hond begrijpen van a tot z! Door eenvoudig te zoeken in het woordenboek, of juist specifieke artikelen te lezen in de blog. Van aanschaf tot opvoeding en gezondheidstips!