...

Snuffelkleed voor honden

Je hebt er wellicht al wat over gelezen want ze worden steeds populairder: Een snuffelkleed of puzzelkleed voor honden. Een snuffelkleed stimuleert honden te onderzoeken, hun neus te gebruiken en na te denken.

Maak zelf een snuffelkleed

Dit kun je zo makkelijk of moeilijk maken als je zelf wilt! Waar is jouw hond gek op? Piepspeeltjes, snoepjes of trektouwen? Maak bijvoorbeeld verstopplekjes voor snoepjes, zo moet een hond zijn neus gebruiken om al het lekkers op te sporen. Niet alleen heel leuk maar ook heel natuurlijk! Een snuffelkleed hoeft niet veel geld te kosten. Natuurlijk kun je nieuwe hondenspeeltjes kopen om in je snuffelkleed te maken maar je kunt ook veel zelf maken. Denk aan oude spijkerbroeken of t-shirts. Ook trektouwen kun je zelf maken van oude kledingstukken, lees meer hierover in dit artikel op onze website.

Of koop een snuffelkleed/puzzelkleed

Ben je zelf niet zo creatief of niet handig met een naaimachine dan kun je natuurlijk ook een kleed kopen. Bijvoorbeeld bij Fleece Hondenspeeltjes, een webshop met veel verschillende soorten zelfgemaakte kleden! Neem ook een kijkje op de Facebook pagina van Fleece Hondenspeeltjes, hier staan veel voorbeelden en ervaringen van klanten op.

 

snuffelkleed puzzelkleed snuffelkleed

 

Hufterproof snuffelkleed

Heb jij een hond die een echte sloper is? Geen probleem! Speciaal voor deze honden bestaat er het hufterproof snuffelkleed. Gemaakt van extra stevig materiaal, voornamelijk spijkerstof.
hufterproof snuffelkleed

 

Heb jij zelf een snuffelkleed gemaakt? Deel deze op onze Facebook pagina en inspireer andere hondenliefhebbers!

Redactie Hondenwoordenboek
Dit bericht is geschreven door:

Redactie Hondenwoordenboek

Leer je hond begrijpen van a tot z! Door eenvoudig te zoeken in het woordenboek, of juist specifieke artikelen te lezen in de blog. Van aanschaf tot opvoeding en gezondheidstips!