...

Zwemmen met je hond

Is jouw hond ook dol op zwemmen?

Sommige honden zijn gek op zwemmen en zullen dan ook bij elke sloot het water in duiken. Veel hondenrassen kunnen zwemmen maar het is niet verstandig om te doen als je hond jonger is dan 6 maanden. Ook is het belangrijk om te weten in wat voor water je hond zwemt, ontwijk water met eventuele ziektekiemen, zoals grachten.

Gooi nooit je hond zomaar in het water maar leer hem/haar om water leuk te vinden. Begin bijvoorbeeld met ondiep water en zijn/haar favoriete speeltje. Gaat dit goed dan kun je dieper water opzoeken. Het helpt ook als je hond zijn hondenvriend het water in ziet gaan, maar het belangrijkste; heb geduld!

Ga je rondvaren in een boot en wil je de hond onderweg een keer laten zwemmen, dan is een zwemvest voor honden niet alleen erg handig maar ook veilig. Het zwemvest ondersteunt de hond tijdens het zwemmen, daarnaast is het voor jou handig als je de hond uit het water wil tillen.  Vind je het toch fijn om de hond ook in het water aan de lijn te hebben, gebruik dan een drijflijn.

 

Kijken in de webshop van “Natteneuzen” voor een goed zwemvest en een drijflijn!

 

Redactie Hondenwoordenboek
Dit bericht is geschreven door:

Redactie Hondenwoordenboek

Leer je hond begrijpen van a tot z! Door eenvoudig te zoeken in het woordenboek, of juist specifieke artikelen te lezen in de blog. Van aanschaf tot opvoeding en gezondheidstips!