...

Bewegen met je hond in de winter

Het is winter, koud, regen, sneeuw, en korter licht kortom niet echt lekker weer om met je hond te bewegen. Toch is het noodzakelijk dat je viervoeter voldoende beweging en uitdaging heeft om zijn energie kwijt te kunnen. Bij echte winterdagen zijn er gelukkig genoeg activiteiten die je met je hond kunt doen!

Stimuleer zijn neus

Honden hebben een enorm reukvermogen, het is dan ook een van de belangrijkste zintuigen. Om op een koude winterdag de neus van je hond te stimuleren kun je bijvoorbeeld een opstakelparcours in je woonkamer maken, verstop een lekker stukje vlees in een doosje en je hond moet er door goed zijn neus te gebruiken achter komen waar dat lekkere vleesje is. Ook erg leuk, een Kong! Je hond heeft uren plezier hiermee, echt een aanrader.

Start met een hondentraining

Ook in de winter zijn er genoeg hondenscholen die nog volop trainingen geven, denk aan flyball of behedigheid. Een leuke activiteit voor jou en je hond! Er zijn gelukkig hondenscholen die ook binnen traingen geven, zo sta je niet buiten je tenen eraf te vriezen. Na de training kun je thuis verder oefenen met de dingen die je geleerd hebt tijdens de training. En wees creatief! Je kunt natuurlijk je eigen indoor behendigheid parcours opzetten.

indoor hondentraining

indoor behendigheid parcours

Geniet van de sneeuw

Wees niet bang om naar buiten te gaan, ga lekker met je hond in de sneeuw spelen. Verstop koekjes in de sneeuw, speel verstoppertje en geniet van de sneeuw. Het is immers zo weer weg! Let op dat je hond geen sneeuw gaat eten want hier krijgen ze buikpijn van. Droog je hond na afloop goed af en check of er geen sneeuw tussen de voetzooltjes blijft zitten.

Redactie Hondenwoordenboek
Dit bericht is geschreven door:

Redactie Hondenwoordenboek

Leer je hond begrijpen van a tot z! Door eenvoudig te zoeken in het woordenboek, of juist specifieke artikelen te lezen in de blog. Van aanschaf tot opvoeding en gezondheidstips!